Güvenç Konyalı

İçeriğe git

Ana menü:

Güvenç Konyalı 'dan Bamya Çobası Tarifi
MALZEMELER
- 1 adet. büyük boy kuru soğan.
- 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 300 gram. dana eti.
- 150 gram. kurutulmuş çiçek bamya.
- 1,5 litre. su
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu.
- 1 çay kaşığı tuz.

HAZIRLANIŞI
Dana etini küçük kuşbaşı doğrayın. İpe dizili olarak kurutulmuş çiçek bamyaları temiz bir bez içinde ovalayarak kıllarının dökülmesini sağlayın. Kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Ayçiçek yağının yarısını derin bir tencerede kızdırın. Küçük parçalar halinde kuşbaşı doğradığınız dana etini tencereye alın ve hafif bir renk alana kadar kavurun. Kavrulmakta olan etlere çorbanın yapımında kullanacağınız suyu katın. Dana etlerini yumuşayana kadar pişirin. Et suyunun berrak olması için yüzeye çıkan et köpüklerini bir kevgir yardımıyla alın. Kurutulmuş bamyaları ayrı bir tencerede üzerini geçecek kadar su ve limon suyu ilavesiyle kısa bir süre haşlayın. Suyunu süzdüğünüz bamyaların iplerini çıkartın.

 
İçeriğe dön | Ana menüye dön